Domáce medové pláty 10 ks veľkosť 45x31 cm
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky.
PL = polievková lyžica
KL = kávová lyžička
SUROVINY:
vymiešajte do peny
440 g maslo izbovej teploty
440 g práškový cukor
uvarte na kašu
6 dl mlieko
6 PL hrubá, alebo polohrubá múka
6 KL vanilkový cukor
Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Získate približne 1,50 kg krému, ktorý rozdeľte na 3-4 rovnaké časti (podľa toho či máte radi menej, alebo viac plnky)..
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát potrite tenko dobrým džemom, chvíľku počkajte kým sa džem trochu vsaje do cesta
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a tento postup opakujte ešte 2-3 krát, podľa toho na koľko častí ste si rozdelili plnku.
Naplnené rezy zakryte papierom na pečenie a zaťažte, napr. prázdnym plechom a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať.
Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými opraženými vlašskými orechmi, alebo obľúbené plnky s marcarpone.
Dodatočné parametre
Kategória: | Medové pláty |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk, VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok, vanilkový cukor |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko |