Domáce medové pláty 5 ks veľkosť 45x31 cm
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky.
PL = polievková lyžica
KL = kávová lyžička
SUROVINY:
vymiešajte do peny
440 g maslo izbovej teploty
440 g práškový cukor
uvarte na kašu
6 dl mlieko
6 PL hrubá, alebo polohrubá múka
6 KL vanilkový cukor
Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať.
Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými vlašskými orechami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Medové pláty |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk, VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok, vanilkový cukor |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko |