Domáce medové pláty číslo 0-9 (v balení 3 kusy)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky.
PL = polievková lyžica; KL = kávová lyžička
PLNKA
- 70g maslo izbovej teploty
- 70g práškový cukor
Vymiešajte spolu do peny.
- 1 dl mlieko
- 1 PL hrubá (alebo polohrubá) múka
- 1 KL vanilkový cukor
Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť.
Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihami, ťažkou táckou, plechom na pečenie.... a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.
Na plnenie plátov môžete použiť aj osvedčený čokoládovo-tvarohový krém s mascarpone:
- 200 g bielej čokolády POKER
- 500 g mascarpone
- 750 g roztierateľného tvarohu
- 80 g medu
- 250 g smotany na šľahanie MILLAC GOLD
- 300 g višňový gél
Plnku rozdeľte približne na 3 rovnaké časti a naplníme krémom po vnútornom a vonkajšom okraji. Do stredu dáme višňový gél.
Dodatočné parametre
Kategória: | Medové pláty |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko VIERA-NIKA s.r.o |