Domáce medové pláty na tortu 25 cm, 5 ks

Neohodnotené
€12,10 €2,42 / 1 ks
Na objednávku do 3 pracovných dní

Chcete upiecť medovú tortu ako robili kedysi naše staré mamy? S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva.

 

Balenie obsahuje 5 ks medových plátov, čo stačí na bežnú tortu. Ak však chcete mať tortu veľmi vysokú objednajte si 2 balenia.  Ak robíte "MARLENKU", 1 plát potrebujete aj na rozmrvenie.

 

Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry: obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. Viac ako 50 ročný recept z môjho rodinného archívu nájdete dolu pod obrázkom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medovej plnky, akú robili kedysi naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

PLNKA

330g masla izbovej teploty a 330g práškového cukru vymiešajte do peny.

Z nasledovných surovín uvarte kašu:

450 ml dl  mlieko

450 ml PL hrubá, alebo polohrubá múka

4,5 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 4 rovnaké časti.

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené pláty mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom ich odložte do chladu aspoň na 1 deň. Môžu stáť aj dlhšie (2-3 dni). Za tú dobu pláty nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len poliať čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájať a servírovať. 

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ múka, cukor, rastlinný tuk, VAJCIA, med, kypriaci prášok, škorica, vanilkový cukor
Skladovanie: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz