Domáce medové pláty na tortu SRDCE M výrez 5 ks
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medovej plnky, akú robili kedysi naše babičky.
PL = polievková lyžica
KL = kávová lyžička
PLNKA
vymiešajte do peny
165g maslo izbovej teploty
165g práškový cukor
UVARTE KAŠU
2,5 dl mlieko
2,5 PL hrubá, alebo polohrubá múka
1,5-2 KL vanilkový cukor
Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 4 rovnaké časti.
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Naplnené pláty mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom ich odložte do chladu aspoň na 1 deň. Môžu stáť aj dlhšie (2-3 dni). Za tú dobu pláty nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len poliať čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájať a servírovať.
Dodatočné parametre
Kategória: | Medové pláty |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk, VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko VIERA-NIKA s.r.o |